iPhone 7 - Parachute System

Undefined


 

 

 
Apple'‘ın bir sonraki modeli olması beklenen iPhone 7 için resmi olmayan bir konsept videosu yayınlandı. Bu videoda, iPhone‘daki ateşleme sistemi telefonun düşüşe geçmesi halinde devreye giriyor ve düşüşü büyük oranda yavaşlatıyor. Böylece telefon sert darbelerden korunuyor. Bilim kurgu temalı filmlerde uzay araçlarında gördüğümüz bu sistemin telefonlara entegre edilmesinin zamanımızın teknolojisinde pek mümkün olmadığını düşünüyoruz. Ancak yine de heyecan verici bir video olduğunu belirtmek gerek.

2016’ya girmemize çok kısa bir süre kala iPhone 7‘nin konsept çalışmaları birbiri ardına geliyor. Bu çalışmalardan bazıları çok gerçekçiyken bazılari ise daha ütopik fikirlere sahip. Telefonun düşerek zarar görmesinin engellendiği bu iPhone 7 konsepti de gerçek olması zor ama görüntü itibarıyla etkileyici konsept çalışmalardan biri.

Konseptin temeli Apple’ın bir süre önce aldığı patente dayanıyor. Bu patentte iPhone, düşmeye başladığını sensörler aracılığıyla algılıyor ve en az zarar göreceği şekilde cihazın konumunu ayarlıyordu. Konsept çalışmasında ise çok daha ilginç bir yöntem kullanılıyor. Cihazın içerisine doldurulan karbondioksit gazı düşme anında basınçlı bir şekilde aşağıya doğru veriliyor ve basıncın etkisiyle iPhone 7 yavaş bir şekilde yere iniş yapıyor. İçindeki gaz bittiğinde dışarıdan karbondioksit takviyesi yapılabiliyor. YouTube’daki Sonitdac isimli kullanıcı tarafından hazırlanan ve “paraşüt sistemi” olarak adlandırılan konsept videosuna haberin görselinden ulaşabilirsiniz.

Ajouter un commentaire